Θεοδώρα Τζάκρη
    

Ειδήσεις - Ενημέρωση

11 Σεπτέμβριος 2017

Το πρώτο βήμα έγινε από την Κυβέρνηση για την χρηματοδότηση της κατασκευής των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη μετά την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλ. Χαρίτση για την χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων των έργων των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ύψους 10 εκατ. ευρώ, έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι ιδιαιτέρως θετικό το γεγονός ότι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας της νέας χάραξης της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, με την ένταξη των απαλλοτριώσεων, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει την υλοποίηση των ζωτικής σημασίας έργων των δύο παρακάμψεων, ώστε ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκη - Έδεσσα να αποκτήσει συνέχεια και ενιαία λειτουργικότητα. Η υλοποίηση του έργου αυτού θα συμβάλει στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης του Νομού Πέλλας και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την δυναμική ανάπτυξη του τόπου μας.

Στη συνέχεια απαιτείται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία με ταχείες ενέργειες να αποδεσμεύσει πόρους από το ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου, το οποίο είναι ώριμο μελετητικά, συνολικού αρχικού προϋπολογισμού περίπου 200 εκατ. ευρώ».

Η κ. Τζάκρη ζήτησε από τα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Οικονομίας & Ανάπτυξης την γρήγορη εκταμίευση του ποσού για την ταχύτατη διεκπεραίωση των απαλλοτριώσεων, ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στην κατασκευή του έργου.