Θεοδώρα Τζάκρη
    

Άρθρα

12 Δεκέμβριος 2014

Φτάνει πια!

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε ένα άνευ προηγουμένου «πολιτικό πλιάτσικο» με ενορχηστρωτή τον κ. Σαμαρά και τους γνωστούς - αγνώστους του «συστήματος» και θύμα την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Ο σκοπός είναι προφανής. Η αποκόμιση μικροκομματικών συμφερόντων. Η «επιχείρηση» κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού στοχεύει στην δημιουργία ανώμαλων πολιτικών καταστάσεων ώστε ο κ. Σαμαράς και η Κυβέρνησή του να μην καταρρεύσουν αφενός στις επικείμενες εκλογές, αφετέρου ο ίδιος να εδραιωθεί στο εσωτερικό της ΝΔ για την μετά τις κάλπες εποχή.

Επιπλέον, είναι προφανές ότι η συγκυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική της καμένης γης ώστε, σε κάθε περίπτωση, μια νέα διακυβέρνηση να είναι όσο το δυνατόν πιο δυσχερής. Ωστόσο, αυτή η πολιτική που καταφανώς στοχεύει στην ανάσχεση της προοπτικής αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ  «καίει» και ό,τι όρθιο υπάρχει σήμερα στον τόπο.

Ο κ. Σαμαράς επιδιώκει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με δημοκρατικούς όρους θα οδηγήσει στην έξοδο της χώρας από το ευρώ και προτείνει ως θεραπεία γι αυτό την εξαφάνιση του ευρώ από την τσέπη των πολιτών και μέτρα δίχως τέλος, την ίδια στιγμή που υποστηρίζει την απεμπόληση του μοναδικού δικαιώματος που εξασφαλίστηκε συμφωνημένα με τους δανειστές το 2012, την απομείωση του χρέους. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε καν ότι το κλίμα ανωμαλίας που καλλιεργείται αποσκοπεί στην δημιουργία ενός άλλοθι για ορισμένους ώστε να προσχωρήσουν στην θέση ότι απαιτείται από τις περιστάσεις η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Είναι αναπόδραστο πατριωτικό καθήκον όλων μας να αποτρέψουμε την προοπτική εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τα ξένα συμφέροντα και τους εγχώριους αντιπροσώπους τους που λυμαίνονται την χώρα.   

Θεοδώρα Τζάκρη
Ανεξάρτητη Βουλευτής Πέλλας